Hae tästä blogista

perjantai 31. maaliskuuta 2017

Vihdoin töihin +kulttuuria

Vihdoin päästiin eilen töihin. Seurailin suurimmaksi osaksi mitä yksi työntekijöistä teki ja loppupäivästä määritin vapaan kloorin ja kokonais kloorin spektrofotometrillä. Tänään pääsin kuitenkin jo itsekkin tekemään enemmän. Ensin Rafael (joka opastaa minua) näytti miten kivihiili jauhetaan, sitten sain itse jauhaa viimeisen näytteen. Määritimme kivihiili näytteistä myös rikkipitoisuutta. Maiju ensimmäisenä punnitsi suodattimia ja suodatti vesinäytteitä mitatessaan vesinäytteiden partikkeleita. Seuraavana hän teki hanavesistä koliformisten bakteerien määritystä, jonka  jälkeen samoista näytteistä typpi pitoisuutta. Tänään hän seurasi ja mittasi sameutta ja väriä vesinäytteistä, eli samoja töitä kuin koulussakin on tehty. Eilen huomasin jalkapöytäni turvonneen paljosta kävelystä, sain rehtorilta tulehdus-kipu lääkkeitä. Opettajamme tuli tänään katsomaan meitä työpaikallemme. Töiden jälkeen menimme yhden espanjalaisen työkaverin kanssa, (joka on myös työssäoppimassa) kiertämään Madridia. Nyt olemme loppuillan olleet "kotona" kahdestaan, kun "houstit" lähtivät ulos illalliselle.


Pieniä kulttuurieroja ja muuta:

- Poliiseja näkyy joka nurkalla kävellen, autoilla, pyörillä, moottoripyörillä, koirien kanssa, hevosten kanssa sekä yksi poliisirekka nähty! Yhtenä järkytyksenä myös se, että poliisit seisovat konekiväärit käsissä kaduilla. Poliisit piirsivät omaan autoonsa hävyttömyyksiä, nauroivat sitä ja menivät takaisin autoon.
- Kävelijöiden liikennevaloissa vihreällä kuuluu starwars aseilta muistuttava ääni. Paikalliset pysähtyvät kun punainen valo palaa, odottavat tovin, menevät yli vaikka punainen valo palaa edelleen.

- Liikenneympyröissä on noin neljät valot.





- Metrossa mennään seisomaan yhteen paikkaan, vaikka toisella puolella olisi vapaita penkkejä.





Rojua sillan alla

5-kerroksinen Primark





Asunnon keittiön ikkunan näkymät




Tämänpäiväinen aamupala

Parveke






-Salla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti