Hae tästä blogista

maanantai 22. toukokuuta 2017

Takaisin Suomessa


Viimeiset viikot lensivät kuin siivillä. Tuntuu muutenkin että toinen kuukausi meni paljon nopeampaa, sillä rutiini töissä alkoi tulla jo tutuksi. Tunnelmat Madridissa lähdön hetkillä olivat hyvin ristiriitaiset. Kaikki työkaverit ja host perhe kertoivat meille meidän olevan erittäin tervetulleita takaisin Madridiin. Lähdön haikeutta oli siis ilmassa. lähdimme lentokoneella aikaisin aamulla takaisin Suomea kohti. Lensimme ensin Tanskaan ja sieltä Helsinkiin eli paluumatka oli reilusti pidempi kuin menomatka. Olimme perillä iltapäivällä kello viiden jälkeen ja hämmentävintä oli kuulla ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen suomea. Koko paikka näytti harmaalta ja tuntui hieman kylmältä verrattuna kuumaan Espanjaan, vaikka täälläkin oli yli 20 astetta. Tuntuu kuitenkin todella hyvältä olla taas täällä Suomessa.  Matkasta päällimäiseksi mieleen jäivät etenkin kokemukset työpaikalla, pääsiäisloman vietto Fuengirolassa, pitkät metromatkat töihin aamuisin, sekä Espanjalaiset ruuat.

Vihjeitä tuleville vaihtoon lähtijöille: kannattaa opetella maan kieltä edes hieman ennen matkaan lähtöä, jotta saisi enemmän matkasta irti. Ottakaa selvää paikallisliikenteestä ennen lähtöä ellei asiaa ole jo teille selitetty. Kun pakkaatte tavaroitanne, niin pitäkää huolta että pakkaatte vain olennaiset asiat mukaan (auttaa jos käy useampaan kertaan pakatut asiat läpi).


-Maiju

1 kommentti:

  1. KIITOS Salla ja Maiju, on ollut tosi suuri ilo lukea blogianne kotoa käsin. Rohkeita ootte kun tällaiseen seikkaILUUN lähditte ja tosi hienosti blogianne kirjoititte. kiitos kokemuksen jakamisesta.

    VastaaPoista