Hae tästä blogista

torstai 20. huhtikuuta 2017

Paluu arkeen




Loman loputtua lämpötilat ovat hieman laskeneet eli kahdenkymmenen asteen  paikkeille. Tänään oli myös matkamme ensimmäinen sadepäivä, mutta aurinko paistoi jo töistä päästyämme. Unirytmin palauttamisessa takaisin on ollut tekemistä. Enää yksi lyhyempi työpäivä jäljellä ja ollaankin jo puolivälissä joten eiköhän tästä selvitä. Pääsiäistä juhlittiin nyt vähän jälkikäteen pääsiäismunien kanssa, kun niitä ei oikein lähikaupoista löytynyt.

Tiistaina tukittiin yhdessä kivihiili ja koksi näytteitä vastaavalla pommikalorimetrillä. Lisäksi siivottiin näyte kylmiötä ja salla teki TGA laitteella määrityksen.

Keskiviikkona suodatin vedestä partikkeleita, jauhoin roskaa kaiken maailman suojaimet käytössä ja laskettelulasit päässä lisäksi tein kemiallista hapenmääritystä. Määritystä tein samallaisella UV/VIS spektrofotometrillä, kuin alla. Keskiviikkona salla teki rikinmääritystä sekä TGA:ta kivihiili näytteistä.


Tänään torstaina suodatin alla näkyvällä laitteella vedet joihin eilen laitettiin jotain maa-ainesta liukenemaan ja ne sekoittuivat 24h. Lisäksi näistä vesistä mittasin pH.n, sähkönjohtavuuden ja lämpötilan. Tämän jälkeen tein loppu päivän biologista hapen määritystä, jota salla oli seuraamassa. Yhdessä välissä laitoimme haihdutusmaljoissa näyte vesiä lämpökaappiin. Aamulla salla teki TGA:ta kivihiilestä sekä typpi, happi ja hiili määritystä kivihiilestä ja  jauhamistani roskista.




-Maiju


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti